Az élet építőkockája

Az emberi test több mint kétszázféle érett sejtből áll, melyeknek megvan a maga külön specializált funkciója. Az ütemesen verő szívizomsejteknek vagy a vörösvérsejteknek, melyek oxigént szállítanak testünk minden szegletébe, és minden más specializált „működő sejtnek” mind-mind megvan a maga fontos szerepe.
Az őssejtek különböznek érett, működő sejtjeinktől: különleges módon képesek nemcsak önmaguk folyamatos megújítására, hanem új szövetek létrehozására is.

Különleges képességüknek köszönhetően az őssejtek alapvető szerepet játszanak az emberi test fejlődésében, a fogantatástól a kialakult szervezet működéséig. Egyes őssejtek „tartalékként” megmaradnak a testünkben, és nélkülözhetetlenül fontosak a sérült vagy öreg sejtek helyreállításában. Az a képességük, hogy különböző specializált sejteket tudnak létrehozni, egyedülálló és különösen hatásos eszközökké teszi őket az orvostudomány számára.

A köldökzsinór-szövetből és a köldökzsinórvérből származó őssejtek 9 hónapos sejtek. Fiatalságuknak köszönhetően, az idősebb felnőtt típusú őssejtekhez képest többfajta és jobb minőségű szövet létrehozására képesek. A születés pillanata megismételhetetlen lehetőség arra, hogy ezeket az egyedülálló képességű sejteket megőrizzük. A köldökzsinórból nyerhető őssejteket megfelelő körülmények között tárolva lehetőség van a sejtek szükség szerinti gyors felhasználására.