Kedves Cryo-Save Sejtbank!

Bizonyára emlékeznek még, nekünk segítettek, hogy egy ritka genetikai betegség azonosításához voltak kedvesek visszahozatni kisfiunk mintáját. Ez abszolút fontos volt, hogy sikerüljön feltérképezni a pontos genetikai okot. A genetikai diagnosztikát sikerült kidolgoznunk. Ennek segítségével vállaltunk egy babát, aki múlt szerdán megszületett. Ő nem lett sem beteg, sem hordozó. Az ő képével szeretnénk mégegyszer köszönetet mondani a segítségükért, maguk nélkül nem juthattunk volna idáig.
Őszintén köszönjük. 
jakupcsek gabriella
műsorvezető

“Életem legnagyobb sikerének tekintem, hogy három gyermeket nevelhetek, s indíthatok útnak az életben. Kötelességemnek érzem, hogy mindent megtegyek az egészségükért, ezért is örültem annak hogy a Cryo-Save Sejtbankban megőrizhetem a köldökzsinórból nyert őssejteket, bízva abban, hogy nem lesz rá szükségünk de....
s ez a de az, amelytől minden szülő retteg. A tudomány felkínál egy lehetőséget, éljünk vele!”

 
gombos edina
szerkesztő, műsorvezető

“Mint minden édesanya, én is gondoskodni szeretnék gyermekem egészséges jövőjéről. Megnyugtató, hogy a köldökzsinórvérből nyert őssejtek a későbbiekben, egy komolyabb betegség esetén, nagy hasznunkra lehetnek. Akár meg is menthetik a gyermekem, sőt, az egész családom életét. Ezért választottam az őssejtlevételt, és a leghitelesebb intézetet, a Cryo-Save Sejtbankot.” 
dr. vizer miklós
szülész-nőgyógyász,
3D/4D ultrahang-specialista
bán andrea
ügyvéd

“Szülész-klinikusként különösen fontosnak tartom, hogy a köldökzsinórból nyert őssejtek megőrzésével lehetőséget biztosítsunk gyermekeinknek egy esetleges későbbi betegség korszerű kezeléséhez. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy Donát fiúnk születését követően a Cryo-Save Sejtbankot választhattuk egy biztonságos jövő reményében.”

 
storcz botond
olimpiai- és világbajnok kajakozó

“Szülőként a legfontosabb dolog gyermekeink egészségének megóvása.
Nagyobbik lányunk születésénél még ismeretlen volt, a mára már hétköznapivá vált, őssejt-tárolásnak a lehetősége. Második gyermekünk számára ezt a fajta kiemelt gondoskodást a Cryo-Save Sejtbankkal tehettük meg, ezúton is köszönet nekik a figyelmes, magas színvonalú szolgáltatásért.” 
szulák andrea
színművésznő, műsorvezető

“Rozina lányom születése életem legnagyobb csodája. Érkezését várva nagy örömmel töltött el, hogy a Cryo-Save Sejtbank által kínált őssejtmegőrzéssel is tehetek valamit azért, hogy jövőjét biztonságosabbá tegyem.”

 
temesvári andrea
világklasszis teniszező

“Édesanyaként számomra a legfontosabb, hogy mindent megtegyek gyermekeim egészségéért. Ezért tartottam elengedhetetlennek, hogy megőriztessem gyermekeim őssejtjeit a Cry-Save Sejtbankkal, amely számomra a hiteles és szakmailag a legmegbízhatóbb cég, bízva abban, hogy az általuk tárolt őssejtekre sohasem lesz szükség.” 
benedek tibor
olimpiai- és világbajnok vizilabdázó
epres panni
modell

“Nagyon örülünk, hogy a Cryo-Save Sejtbanknál biztos kezekbe került Barka lányunk születésénél levett köldökzsinórvére és köldökzsinór szövete.
Felelősek vagyunk gyermekünk egészségéért, és mivel tudjuk, hogy az őssejt levétele a jövőben segítségére lehet, már megérte a gondoskodásunk.”

 
hadas krisztina
főszerkesztő, műsorvezető

“Amikor 16 évvel ezelőtt Sára lányom megszületett, ha tehettem volna, biztosan élek a lehetőséggel. De akkor még itthon nem volt ilyen eljárás. Zsiga fiúnk születésénél már nem volt kérdés. Az első pillanattól kezdve biztosak voltunk abban, hogy a köldökvért és a szövetet is levetetjük, hiszen mi lehetne ennél fontosabb. Bízom a tudományban és annak fejlődésében, és ezért hiszem, akkor vagyok gondos szülő, ha élek az orvostudomány adta lehetőségekkel. Természetesen remélem, soha de soha nem lesz szüksége Zsigánknak azokra a sejtekre...” 
dr. pataki gergely
Plasztikai sebész

“Szakmámban a plasztikai, helyreállító és esztétikai sebészetben is egyre nagyobb teret nyernek a jövőben a saját őssejtek, köztük a szöveti őssejtek segítségével nyújtható therápiák. A modern biológiai-orvosi tudomány és technológia az emberi életet szolgálja, és nem fordítva. Már gyermekeink életében eljön az az idő, amikor ezen sejtekből akár komplett emberi szövetrendszereket lehet majd létrehozni megbetegedett, károsodott szövetek és később teljes szervek pótlására is. Orvosként, teljes felelősséggel hiszek abban, hogy gyermekünk számára helyes döntést hoztunk a köldökzsinórvér levétellel és a köldökzsinór-részlet konzerválásával. Hosszú keresés után a Cryo-Save Sejtbankot választottuk, mert nemzetközi és tudományos hátterük, valamint szolgáltatási színvonaluk messze kimagasló.”

 
dr. nyirády tamás
szülész-nőgyógyász, adjunktus

“Szülész-nőgyógyászként betegeim sokszor felteszik a kérdést, hogy érdemes-e a köldökzsinór őssejtek megőrzése. Nekik mindig az autózás világából vett példát szoktam emlegetni. Ha már egyértelmű a baleset bekövetkezte, nem állíthatjuk meg az időt, hogy „várjunk, gyorsan beépíttetek még egy légzsákot az ütközés előtt, mert a gépkocsi vásárlásakor ezt elmulasztottam.” A baleset e nélkül fog bekövetkezni, s a következmények súlyosak lehetnek. Igaz, hogy az autó megvásárlásakor nem egy esetleges balesetre gondolunk, mint ahogy gyermekünk születésekor sem a rá leselkedő betegségekre összpontosítunk. Azt szoktam javasolni, ha van lehetőségünk a „plussz” légzsákra, vagy kényelmünk érdekében pl. egy drága extrafelszerelésre, akkor gyermekünk későbbi életére gondolva érdemes áldozni az őssejtek elraktározására is. Ha nem így cselekszünk és később véletlenül szükség lenne rá, soha nem bocsátjuk meg magunknak, hogy elmulasztottuk ezt a visszahozhatatlan lehetőséget. Mi nem szerettünk volna így járni, így a szerintünk legbiztosabb céget választva mindkét gyermekünk megszületésekor a Cryo-Save Sejtbankot választottuk.” 
bujdosó gergely

lukács andrea

“Nagyobbik fiunk születése után egy évvel derült ki, hogy progresszív izombetegsége van, amely egyelőre gyógyíthatatlan. Teljesen magától értetődő volt, hogy nemrég született – egészséges – második kisfiunk esetében a köldökzsinórt és a vért el kell tároltatnunk. Bízunk benne és esélyünk van rá, hogy belátható időn belül talán épp ez az eltárolt minta lesz megoldás a betegségre. Azért a Cryo-Save Sejtbankot választottuk, mert ilyen kérdésben, a mi helyzetünkben, nem lehet hibázni, a legjobbat, legmegbízhatóbbat kell választani. Betegségtől függetlenül úgy gondoljuk, hogy a felelős szülői magatartásnak része az, hogy felkészülve nem várt nehézégekre, biztosítjuk a lehetőséget, hogy születéskor megőrizzük azt, ami a megoldást nyújthatja.”

 
dr. kovács gábor
szülész-nőgyógyász, genetikus

“Kislányunk, Zóra születését várva a köldökzsinórvér és köldökzsinór-részlet tárolása mellett döntöttünk. Úgy gondoljuk, e módszerek már most is nagyon ígéretesek, hosszabb távon pedig olyan lehetőségeket rejtenek, melyek jó része ma még előre sem látható. Mindez számunkra is jelentős biztonságérzetet ad. Örülünk, hogy választásunk végül a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó Cryo-Save Sejtbankra esett, ahol rugalmas ügyintézést is tapasztaltunk.”